Този блог е страничен проект от официалния ми сайт. Тук можете да намерите съвети и уроци от моите занаяти и от опита на колеги, както и полезна информация(надявам се) за изкуството, стиловете, оръжията, бита на хората през различните епохи, друга информация, лични мои мнения и др.
Евгени Димов

Как да си направим фрезичка от ролка на стара запалка


В процеса на работа често се налага ползването на малки фрезички. По специализираните магазини се продават различни фрези, но качествените са скъпи.

Можете да си направите за минутка фрезичка от камъче за запалка. Качеството и е в абсолютно прилични норми, а като се изхаби- просто изхвърляте, и посягате към следващата стара запалка...










На горната снимка са показани последователните етапи на изработването и. Само трябва да предвидите посоката на зъбите да е съобразена с посоката на въртене.
За ос исползвам тялото на най-обикновен гвоздей





... и фрезичката е вече в действие

5 коментара:

  1. Аз успешно ползвам същата, само че съм и направил по-дълбоки нарези с карбофлексовото дискче на Дремела, за да копа повече.

    ОтговорИзтриване
  2. По-скоро с тази операция се намалява загряването на фрезата, предизвикано от високите обороти на дремела, и реакцията на материала. Сигурен съм, че успоредно с това се е намалил и класа, заедно с облекчаването на фрезата .

    ОтговорИзтриване
  3. Абсолютно си прав. Само едно уточнение - работя с такъв фрезер, когато правя рустика - използвам го за направата на ямки, от които в последствие нищо не остава, като ги мина с Разкъртвача - тоест, дреме ми за класа!!! 8-)

    ОтговорИзтриване
  4. на право Д Р Е М Е ти на Д Р Е М Е Л А!!!
    :-))))))

    ОтговорИзтриване
  5. и на криво пак не ми дреме, ама за Дремела - дреме ми!!! ХАХАХА

    ОтговорИзтриване

1. Напишете Вашето мнение в предназначения за това прозорец
2. Изберете своя профил
3. Натиснете"Публикуване на коментара" -Готово! :)
---------------
Предварително можете да прегледате как ще изглежда с бутона "Визуализация"
Можете да използвате някои HTML маркери, например:
<b></b>, <i></i>, <a href=""></a>
---------------
За мнение или въпрос можете да ползвате също и стен вестника на блога