Този блог е страничен проект от официалния ми сайт. Тук можете да намерите съвети и уроци от моите занаяти и от опита на колеги, както и полезна информация(надявам се) за изкуството, стиловете, оръжията, бита на хората през различните епохи, друга информация, лични мои мнения и др.
Евгени Димов

Опаковката при транспорт:

На съвременния етап все по-често се случва на един майстор да контактува с клиента от разтояние, и също така да изпраща по поща или куриерска служба изделието си. Този начин на работа, особено след навлизането на Интернет, става все по- чест , и постепенно (за добро или лошо) измества "класическия" директен контакт на майстора и клиента в ателието или работилницата.
...тази пратка ще пътува до другият край на света, за това трябва да е старателно и сигурно опакована, със съответните обозначения...


При пращане на изделие е добре:
  • За препоръчване е да се избират услугите на "добрите" куриерски фирми, въпреки че по принцип са по-скъпи. Тези фирми предлагат и "проследяване на пратката" на всеки един етап, по място, час и минута. Не трябва да се пести и от застраховки.

  • Изделията(то) трябва да се опаковат много старателно, с цел- предотвратяване на щети при транспорта. Отделно това прави добро първо впечатление на клиента. Могат да се използуват "скреч" и "бабъл" фолио, стиропор, стиропорни дробинки, дунапрен, велпапе, здрав скоч и други- избора на пазара е широк.

  • Предметите трябва да стоят плътно, но не стегнато(напрегнато) в транспортната кутия. Самата тя трябва да е от здрав картон.
  • По възможност, "по-отговорните" страни на изделието се нареждат към по-защитената вътрешна страна.
  • При транспорт, особено на дълги разтояния, е важно да се спести всеки грам и см3 , но това не трябва да е за сметка на мерките срещу механично увреждане .
  • На самата кутия трябва да са изписани правилно и четливо адреса на получателя, и вашия адрес. Добре е, да е указано мястото от което трябва да се отвори колета, а също така да има и стикер "чупливо", "внимание", "посока горе"(ако е нужно). Тези стикери изострят вниманието и вършат много добра работа.

Ето два примерни такива стикера, които исползвам аз. Ако желаете, можете да  ги свалите на компютъра си и  разпечатате:


 



https://dl.dropboxusercontent.com/s/zgt0pqzgp82w3dt/%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%BD%D1%82-1.jpg?dl=1&token_hash=AAGRr905dzVUAKCdn6Gq4SPozNhb1zKjREGXdzCjvvAtBA








 





След като сме приключили с опаковката, и сме пратили колета, остава все пак да се молим, нашият колет винаги да е в горната част при транспорта и прехвърлянията, както и за победата на футболния отбор на предполагаемия съответен митнически или куриерски служител

Няма коментари:

Публикуване на коментар

1. Напишете Вашето мнение в предназначения за това прозорец
2. Изберете своя профил
3. Натиснете"Публикуване на коментара" -Готово! :)
---------------
Предварително можете да прегледате как ще изглежда с бутона "Визуализация"
Можете да използвате някои HTML маркери, например:
<b></b>, <i></i>, <a href=""></a>
---------------
За мнение или въпрос можете да ползвате също и стен вестника на блога