Този блог е страничен проект от официалния ми сайт. Тук можете да намерите съвети и уроци от моите занаяти и от опита на колеги, както и полезна информация(надявам се) за изкуството, стиловете, оръжията, бита на хората през различните епохи, друга информация, лични мои мнения и др.
Евгени Димов

Гравиран приклад за ИЖ 27 M

При поръчката на украсата на този приклад, клиента имаше желание дърворезбата да е по-опростена, както и да изглежда по-нестандартно.

Така се стигна до орнаментика, клоняща към келтски тип , със заплетени възли на някои места, със акценти и присъствие на "Келтски трилистник"
Относителна новост е и фрактурата по ръкохватките- оплетка, вместо традиционните до този момент полета с люспи. Фрактура тип "оплетка" съм правил и в миналото, но гъсто заплетени, без "просвет". Заплетката, въпреки по-големият труд за направа, има едно неоспоримо предимство- прицепва ръката във всяка една посока. Инкрустациите са от сплав тип "бял метал". Поставена е и пета от абанос.
Въобще, получи се един много интересен за мен , "младежки" приклад.

публикувано в галерия приклади

3 коментара:

  1. kolko struva priklad i pololoja za ij27e

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, за този приклад съм правил само украсата. С човекът, правил приклада можете да се свържете като кликнете на банера "ЕТ АПОЛО-КАН" в раздела "ПРЕПРАТКИ"

    ОтговорИзтриване
  3. колко струва вашета работа?

    ОтговорИзтриване

1. Напишете Вашето мнение в предназначения за това прозорец
2. Изберете своя профил
3. Натиснете"Публикуване на коментара" -Готово! :)
---------------
Предварително можете да прегледате как ще изглежда с бутона "Визуализация"
Можете да използвате някои HTML маркери, например:
<b></b>, <i></i>, <a href=""></a>
---------------
За мнение или въпрос можете да ползвате също и стен вестника на блога