Този блог е страничен проект от официалния ми сайт. Тук можете да намерите съвети и уроци от моите занаяти и от опита на колеги, както и полезна информация(надявам се) за изкуството, стиловете, оръжията, бита на хората през различните епохи, друга информация, лични мои мнения и др.
Евгени Димов

Нож.БГ:българският сайт за ножове ; сайта за български ножове

Българските почитатели на хладното оръжие (във всичките му разновидности) сигурно няма да прочетат нищо ново в тази публикация. На вярно те отдавна са попадали, и дори следят развитието на сайта “Нож.БГ” или са преки участници във форума към него.


(ножът на снимката е дело на създателя на “Нож.БГ” Ясен Ников)

Нож.БГ” е може би най-сериозният опит у нас , да се събере максимално, и синтезира всякаква информация по темата- от видовете ножове-през направата, материалите- до поддръжката на един нож. Много полезен сайт за начинаещият(а и не само) майстор-ножар.
Има и разрастващ се каталог с галерии на български майстори на ножове, като от скоро и моя милост е включена в него, малко незаслужено, защото напоследък все не намирам време за ножове…. Не крия, че тласък да напиша тези редове е именно този факт. Поласкан бях , че някой го е грижа за българския занаятчия, че някой прави нещо за него, при липса на каквато и да е държавна политика в тази насока. Българският занаятчия има нужда от мъничко внимание, от мъничко зарегистриране на уважение, и мисля че ги намира в сайтове като този.

Във форума към сайта също има много, много информация- само да ви се търси.
Ако все пак трябва да бъда и критичен- имам известни резерви към тона му, който от време на време не може да се нарече много възпитан и добронамерен, но това е проблем на всички,и особено на българските форуми…

Като цяло обаче “Нож.БГ” е едно много полезно място за хората които обичат хладното оръжие, които са любознателни, които се интересуват.

Наистина “Нож.БГ”с право може да се нарече “българският сайт за ножове”, както и “сайта за български ножове”
____________________________
Адрес на сайта: http://knivesbg.com
Адрес на форума: http://knivesbg.com/forum
Блог на Ясен Ников: http://nikovknives.blogspot.com
____________________________

1 коментар:

1. Напишете Вашето мнение в предназначения за това прозорец
2. Изберете своя профил
3. Натиснете"Публикуване на коментара" -Готово! :)
---------------
Предварително можете да прегледате как ще изглежда с бутона "Визуализация"
Можете да използвате някои HTML маркери, например:
<b></b>, <i></i>, <a href=""></a>
---------------
За мнение или въпрос можете да ползвате също и стен вестника на блога