Този блог е страничен проект от официалния ми сайт. Тук можете да намерите съвети и уроци от моите занаяти и от опита на колеги, както и полезна информация(надявам се) за изкуството, стиловете, оръжията, бита на хората през различните епохи, друга информация, лични мои мнения и др.
Евгени Димов

"НЕ божествена комедия" от Стефан Каламов


Днес искам да представя на Вашето внимание една много интересна според мен книга:



"НЕ божествена комедия" на Стефан Каламов.
Навярно още от заглавието и, ще потърсите аналогия и съпоставка с Дантевата творба "Божествена комедия", и до известна степен ще сте прави(структурното построение е същото-съдържанието на трите основни части е по 33 творби и една начална-общо 100, и др.) , но четейки ще разберете ,че авторът нито заимства мотиви, образи, или сюжетни линии, нито влиза в съревнование с ренесансовия гений.
Книгата е доста парлива сатира на процесите в нашето общество през последните 20 години, както и на преобърнатите ценности в света...
Автора на тази уникална книга(както и на илюстрациите в нея) , е по- известен с картините си. Художник с открояващ се и разпознаваем стил, Стефан Каламов е и изключително ерудирана, и енциклопедична личност. Лично го познавам, и смея да твърдя, че е и много добър приятел, събеседник, и високо морален човек. Може би именно ключовият камък , изходната точка на цялата творба е думата МОРАЛ.
Не знам дали четенето на тази книга е приятно изживяване (въпреки че много моменти предизвикват усмивка и направо откровен смях...). Със сигурност обаче е изживяване, което ни кара да се замислим, съгласим, възмутим, зарадваме, натъжим...изживяване, което се запомня...

____________________________

сайт на автора: http://www.kalamov.hit.bg
____________________________

Няма коментари:

Публикуване на коментар

1. Напишете Вашето мнение в предназначения за това прозорец
2. Изберете своя профил
3. Натиснете"Публикуване на коментара" -Готово! :)
---------------
Предварително можете да прегледате как ще изглежда с бутона "Визуализация"
Можете да използвате някои HTML маркери, например:
<b></b>, <i></i>, <a href=""></a>
---------------
За мнение или въпрос можете да ползвате също и стен вестника на блога